fbpx

Ugne povesteBalticWorkForce favicon

Ugnės istorija

Ugne poveste

Am venit în Danemarca in mai 2022 și am petrecut aici 4 luni și jumătate. Am venit la muncă într-un camping lângă mare, înconjurat de natură frumoasă. Am fost responsabila de întreținerea camerelor și a zonelor comune.

 

Am lucrat pentru prima dată cu o agenție. Mi-am făcut cercetările pe diferite oferte de muncă și agenții și am ales Baltic Workforce. Am primit imediat un feedback rapid, politicos și informativ la toate întrebările mele de la un consultant Indre. Această primă întâlnire și următoarea comunicare m-au ajutat să scap de orice temeri și îndoieli cu privire la munca printr-o agenție, pentru că citisem anterior multe povești oribile despre cum agențiile păcălesc oamenii și îi tratează nepoliticos. Pe toată perioada de angajare și de muncă am primit întotdeauna ajutor foarte profesionist în toate aspectele posibile – documente de angajare, pregătirea pentru călătorie, sosirea la locul de muncă, sistemul fiscal, cardul de sănătate, completarea fișelor de pontaj etc. A fost foarte clar, pentru mine care este jobul meu, unde merg și unde voi fi cazat. De asemenea, am fost foarte sigura că știam că o pot contacta pe Indre oricând și pot primi e-mailurile lui Indre care mă întrebă cum este viața și munca în Danemarca pentru mine. Am fost cu adevărat surprinsa de cât de profesionist și de grijulie au fost Indre și toți consultanții pentru mine, și de cât de bine a decurs totul.

 

Am avut niște situații foarte amuzante în timp ce lucram la camping. Majoritatea au fost cauzate de clienții campingului. Au fost atât de mulți oameni diferiți care stăteau în acest loc, pentru că danezilor le place foarte mult locurile de campare și a fost uimitor cum au încercat să comunice cu mine în daneză sau care au fost reacțiile lor față de mine, când au văzut că nu pot vorbi daneză. Și mereu am râs bine din diferite trucuri pe care copiii le creau din hârtie igienică, făcând diferite „instalații” din ea.

 

Natura regiunii de sud a Danemarcei arată într-adevăr similar cu Lituania, de aceea m-am simțit ca acasă. Am apreciat foarte mult cât de politicoși și de calzi sunt danezii. Danezii sunt zâmbitori, politicoși, generoși, este foarte obișnuit și firesc să vină la o persoană, să-i salute sau să mulțumesc pentru ajutor. Ei încearcă să-și arate aprecierea cu mici surprize – înghețată, prăjitură sau o cutie de suc, când văd că lucrezi într-o zi fierbinte de vară. De foarte multe ori proprietarul campingului sau clienții îmi mulțumeau pentru munca bună. Chiar dacă proprietarii campingului au fost foarte stricti în ceea ce privește calitatea muncii, m-au tratat întotdeauna ca pe un membru de familie. Chiar a trebuit să ne reținem lacrimile când ne luam la revedere la sfârșitul sezonului, pentru că am dezvoltat sincer relații puternice.

 

Per total, există atât de multe oportunități în Danemarca. Puteți alege cu adevărat ce doriți să faceți și plata este în general foarte bună. Dar, desigur, ca întotdeauna, trebuie să muncești din greu, să fii sincer și să oferi o muncă de calitate.

 

Recomand cu tărie Danemarca și Baltic Workforce acelor oameni care doresc cu adevărat să obțină o experiență pozitivă într-o țară străină și să câștige/economisească niște bani.